Yüzde 20 zam sonrası kaos: 4 ölü

Meksika'da akaryakıta yapılan zammın ardından ülke genelinde bir çok market yağmalandı. Akaryakıt zammının gıdaya sıçramasının gündeme gelmesinin ardından başlayan yağmalarda 4 kişi hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meksika'da yeni yıl ile birlikte akaryakıta yapılan yüzde 20 zammın ardından düzenlenen protesto gösterileri ve yağmalarda 4 kişi hayatını kaybetti, 600'ü aşkın kişi gözaltına alındı. Akaryakıtın ardından gıda ürünlerine zammın gündeme gelmesinin ardından ülkenin bir çok büyük kentinde yağmalar meydana geldi.

Akaryakıt zammının ardından benzin istasyonlarını ve otoyolları işgal gösterilerinin ardından, gıda zammının gündeme gelmesi ile birlikte ülkede bir çok 'yağma' olayı yaşandı. Meksika Körfezi'nin liman kenti Veracruz'da iki kişinin cansız bedenine ulaşıldı, emniyet yetkilileri ise faillerin henüz belirlenemediğini açıkladı. Başkent Mexico City'de de bir polis, akaryakıt istasyonundaki gösteri sırasında hayatını kaybetti.

Zam sonrası akaryakıt istasyonları işgal edildiZam sonrası akaryakıt istasyonları işgal edildi

Ülkede zammın sebebi, Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto'nun 2014 yılında imza attığı devletin akaryakıt şirketlerini özelleştirme 'reformu' olarak görülüyor. Nieto'ya göre ise zam kaçınılmaz: "Akaryakıt fiyatlarını uluslararası fiyatlara göre yükselmeye bırakmak zor bir değişim. Ancak Devlet başkanı olarak benim görevim zor kararlar almak." (DIŞ HABERLER)