Çin Komünist Partisi Trump'ı uyardı!

Donald Trump'ın daha ABD başkanlığı koltuğuna oturmadan Çin'le çıkardığı kriz derinleşiyor. Çin Komünist Partisi, Tayvan'la yakınlaşarak ABD'nin 'Tek Çin' politikasına zarar vermesi halinde Trump'ı 'intikam'la tehdit etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin yeni başkanı seçilen Donald Trump'ın görevi devralmasına 10 gün kala, Pekin-Washington ilişkilerinde görülmemiş bir gerilim yaşanıyor. Çin, Tayvan politikaları nedeniyle Trump'ı 'intikam'la tehdit etti.

Trump, başkanlık seçimlerinin ardından Çin'in ayrılıkçı addettiği Tayvan'ın lideri Tsai Ing-wen ile doğrudan telefon görüşmesi yaparak Pekin'i öfkelendirmişti. Son gerilim, Ing-wen'in Güney Amerika turu öncesinde ABD'nin Houston kentini ziyaret etmesiyle patlak verdi. Tayvan lideri, Houston'da Cumhuriyetçi Parti liderleriyle görüştü.

Çin'in bu gelişmelere karşı uyarısıysa, Çin Komünist Partisi'nin (ÇKP) yayın organlarından Global Times gazetesinden geldi. Gazetenin başyazısında, Pekin'in 'Tek Çin' politikasının 'kaprisli bir istekten ibaret olmadığı' ve 'pazarlık konusu dahi edilemeyeceği' belirtildi. Başyazıda, "Trump görevi devraldıktan sonra bu temel prensibi reddederse, Çin halkı intikam talep edecektir" denildi. (Dış Haberler)