Meksika'nın eski başkanından Trump'ın duvarına küfür

ABD'de başkanlık koltuğuna oturacak Donald Trump'ın Meksika sınırına iki hükümetin çalışmasıyla duvar örülmesi planı ülkenin eski başkanı tarafından tepki topladı. Eski muhafazakar başkan, İngilizce yaptığı açıklamada küfür içeren ifadeler kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Meksika'nın eski devlet başkanı Vincente Fox, ABD başkanı seçilen Donald Trump'ın Meksika sınırına inşa etmeyi planladığı duvara tepki gösterdi. Fox, ne kendisinin ne de Meksika'nın ırkçılık anıtı olarak gördükleri duvara hakkında İngilizce küfür olan ifadeler kullandı.

Donald Trump'ın kasım ayındaki başkanlık seçimlerinde en büyük vaatlerinden olan Meksika sınırına iki hükümetin ortak çalışmasıyla bir duvar örülmesi önerisi, Amerika'da yaşayan Meksikalılar ve Meksika tarafından tepki topladı.

Meksika'nın muhafazakar eski başkanı Fox, Twitter hesabından ingilizce olarak yaptığı açıklamada "Trump, tutamayacağı bir söz daha veriyor, ne ben ne de Meksika bu anıt için para vermeyeceğiz, O '.....' duvarın masraflarını ödemeyeceğimizi ne zaman anlayacaksın" dedi. (DIŞ HABERLER)