Sahte hesaplarla İsrail ordusuna sızdılar

İsrail ordusu Hamas tarafından askerlerine 'siber saldırı' gerçekleştirildiğini açıkladı. İddiaya göre Hamas askerlere sahte kadın hesapları ile fotoğraflarını gönderiyor, böylece telefonlarının bilgilerine ulaşıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail ordusu askerlerinin telefonları sahte sosyal medya hesapları üzerinden hacklendiği iddia edildi. İsrail ordusunun iddiasına göre Hamas'ın yaptığı siber saldırılar, alışılmış siber saldırı ve hacklerden daha farklı. Ordu, sahte kadın hesaplarından askerlere gönderilen fotoğraflarla hack yapıldığını söyledi.

İsrail ablukasını çaresiz bırakacak icatİsrail ablukasını çaresiz bırakacak icat

Ordunun internetten paylaştığı hesapta sahte kadın hesaplarının İsrail askerlerine 'kendi fotoğrafımı gönderiyorum' ya da 'söylediğim programdan yazışalım' şeklinde yazdığı görüntüler yer aldı. İddiaya göre askerler, gönderilen fotoğrafı açıp bahsedilen programın indirildiği taktirde telefonun şifresi, kamerası ve mikrofonunun kontrolünü de kişilerin eline veriyor.

Gazze sınırında görev yapan askerlerin başına gelen bu olayların artmasıyla tehlikeli haline geldiğini söyleyen İsrail ordu yetkilisi, olayı gerçekleştirenlerin Hamas'a bilgi sızdıran kimi Filistinli grupların olduğunu söyledi. (DIŞ HABERLER)