Çığ felaketinde ihmal iddiası

İtalya'da üstüne çığ düşen otelin yöneticisinin sabah saatlerinde yerel yetkilileri bilgilendirdiği ortaya çıktı. İddiaya göre, yetkililerin vadettiği kar temizleme aracı bir türlü gelmedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya'da en az 30 kişinin öldüğü çığ felaketiyle ilgili otel yönetiminin yetkilileri, e-posta atarak uyardığı ortaya çıktı.

İtalyan medyasına göre depremden sonra artçı sarsıntılar devam ederken üstüne çığ düşen Rigopiano Hotel'in yöneticisi  Bruno Di Tommaso'nun, sabah 07:00'da yerel yöneticileri ve polisi bilgilendiren bir e-posta attı. Yetkililer atılan e-postayı saat 14.00'te gördüler. Saat 17.00 sıralarında ise otelin üstüne çığ düştü.

Di Tommaso'nun attığı e-postada, otelin jeneratörünün dizel mazotunun bir günlük ömrü kaldığı ve çalışanlar bir yana 12 odanın dolu olduğunu söylüyor. E-postaya göre, artçı sarsıntılardan tedirgin olan müşteriler geceyi odalarında geçirmek istemiyorlar. Yollar kapalı olduğu için bir yere gidemeyen müşteriler geceyi arabalarında geçirmeye hazırlanıyorlar.

İddiaya göre maili saat 14:00'da gören Pescara Valisi  Antonio Di Marco,  Di Tommaso'nun kız kardeşiyle bağlantı kurarak oraya özel bir kar temizleme aracı göndereceklerini söylüyor. Çığ düşene kadar bölgeye hiç bir kar temizleme veya yardım, kurtarma aracı gelmiyor.

(BBC)

Etiketler deprem italya çığ