'Esad'a suikast' iddiası sosyal medyayı karıştırdı

Sosyal medya dün gece, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a suikast düzenlendiği iddiasıyla çalkalandı. Şam yönetiminin yalanladığı iddiayı yeniden gündeme getiren kişi, Al Jazeera muhabiri Faisal al-Qassem.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın göz rahatsızlığı sonrası felç geçirdiği için hastaneye kaldırıldığına dair iddialar geçen hafta da sosyal medyada yayılmış, Şam yönetimi resmi haber ajansı sana üzerinden 27 Ocak'ta yalanlama yayınlamıştı.

Ancak Al Jazeera muhabiri Faisal al-Qassem dün gece Twitter hesabından bir kez daha Esad'ın 'ağır hasta ya da komada' olduğuna dair bir mesaj yayımladı. Kısa süre içinde, Esad'ın sertlik yanlısı tavrıyla tanınan kardeşi Mahir Esad'ın bir darbe girişiminde bulunduğu, Suriye liderine suikast düzenlendiği ve başkent Şam'da çok sayıda Rus askerinin sokağa indiği haberi yayıldı.

Suriye yönetimi, Lübnan gazetesi Al-Mustaqbal'in cumartesi günü Esad’ın beyin enfarktüsü yüzünden hastaneye kaldırıldığını yazması sonrası, iddiayı "Esad’ın sağlığı fevkalede yerindedir" açıklamasıyla yalanlamıştı. (Dış Haberler)

Etiketler Suriye Esad hasta