'Çıplak Kate' tweet'i başına iş açacak

Kadınlara karşı küçümseyici tavrı nedeniyle tepki çeken ABD Başkanı Trump'ın, Cambridge Düşesi Kate Middleton'ın üstsüz fotoğrafları hakkında bir mesajı ortaya çıktı. Mesajın, Londra ziyaretinde sorun yaratması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere, ABD'nin yeni Başkanı Donald Trump'ın Kraliçe Elizabeth'le de görüşmesi planlanan Londra ziyaretini konuşuyor. Ülkede binlerce kişi Trump'ın Müslümanları hedef alan vize kısıtlamasına karşı sokaktayken, ziyaretin gerçekleşmemesi için 1.5 milyonu aşkın imza toplandı. Trump'ın yardımcılarının, Prens Charles'ı iklim değişikliği konusunu gündeme getirmemesi için şimdiden uyardığı konuşuluyor.

Trump'ın Cambridge Düşesi Kate Middleton'ın 2012'de güneşlenirken gizlice çekilen üstsüz fotoğrafları hakkında yeni ortaya çıkan tweetleri ise ziyaretin en 'tuhaf' rahatsızlıklarından birini oluşturacağa benziyor. Trump 17 Eylül 2012 tarihli tweetlerinde şöyle yazmış:

"Kate Middleton harika -fakat çıplak güneşlenmemeli- bunun tek suçlusu kendisi."

"Eğer çıplak güneşlenirse, kim Kate'in fotoğraflarını çekip çok fazla para kazanmak istemez ki? Haydi Kate!"

MIDDLETON DAVA AÇMIŞTI

Kate Middleton, eşi Prens William'la Fransa'nın güneyinde tatil yaparken gizlice çekilen fotoğraflarının yayımlanması sonrası dava açmıştı. Altı medya şirketinin temsilcilerine açılan dava Mayıs 2017'ye ertelenmişti.

kate

ZİYARET PARLAMENTODA KONUŞULACAK

Trump'ın İngiltere ziyaretiyse, Başbakan Theresa May'in geçen haftaki Washington ziyaretinde gündeme geldi. May, 'Müslüman yasağı'nın açıklanmasından hemen önce, Trump'ı Kraliçe Elisabeth adına bu yıl Londra'ya bir devlet ziyareti yapmaya davet etmişti. Önceki ABD başkanlarının yakın ilişkilere rağmen İngiltere'yi görev sürelerinin ilk yılı dolmadan ziyaret etmemesi nedeniyle, May'in daveti tepki çekmişti. Trump'ın ziyaretine karşı toplanan imza sayısı 1 milyonu aştığı için İngiliz Parlamentosu bu daveti bir oturum düzenleyerek ele almak zorunda. (Dış Haberler)