Le Pen için süre doldu

Marine Le Pen Avrupa Parlamentosu tarafından usülsüzce para almakla suçlanıyor. Le Pen parayı iade etmezse maaşının yarısına el konulacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'da milliyetçi Ulusal Cephe (UC) partisinin lideri Marine Le Pen'in başı Avrupa Parlamentosu'yla (AP) dertte. Marine Le Pen'in iki asistanını ap için çalışıyor gibi gösterip 339 bin euroluk bir fon aldığı iddia ediliyor. Marine Le Pen bu fonu UC'nin bir bağış etkinliği için kullandı. AP Le Pen'e söz konusu parayı geri ödemesi için bugüne kadar süre tanımıştı

Suçlamaları ve parayı ödemeyi reddeden  Marine Le Pen, siyasi bir kan davasını kurbanı olduğunu iddia ediyor. Le Pen eğer parayı iade etmezse hem maaşının yaruısına el konulacak hem de elinde tuttuğu bazı imtiyazları kaybedecek.

AB karşıtı fikirleriyle  de tanınan Marine Le Pen şu anda Fransa seçimlerinin en gözde adaylarından biri olarak biliniyor. Le Pen'in ikinci turda muhafazakar aday Francois Fillon veya merkez sağın adayı Emmanuel Macron'la karşı karşıya gelirse ipi göğüsleyebileceği söyleniyor.

(Dış Haberler)