Michael Moore: ABD'de 21. yüzyıl darbesi yapılıyor

Amerikalı yönetmen Moore, Başkan Trump'ın kararnamelerle ilerlettiği yeni yönetim şeklini bir darbeye benzetti. Moore, Trump'ın '21. yüzyıl darbesi' yaptığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de başkanlık seçimlerini Donald Trump'ın kazanacağını öngörebilmiş az sayıdaki kişiden biri olan yapımcı ve yönetmen Michael Moore, yeni başkanın ülkede bir 'darbe' yapmakta olduğu söyledi. Moore, ülkenin henüz bunu idrak edemediğini belirtti.

BAŞKANLIK KARARNAMESİNİ ÖRNEK GÖSTERDİ

Moore, Trump'ın aşırı sağcı ulusal güvenlik danışmanı Stece Bannon'a Ulusal Güvenlik Konseyi'nde general seviyesinde yetki veren başkanlık kararnamesine atıfta bulunarak Twitter'da şöyle yazdı:

"Eğer şu an bir 21. yüzyıl darbesi yapılmadığına kendinizi inandırmaya çalışıyorsanız, lütfen bundan vazgeçin."

BANNON NEDEN TARTIŞMALI?

Moore'un kaynak gösterdiği haberde, yakın zamana kadar aşırı sağcı Breitbart sitesini yöneten Bannon'a ulusal güvenlik politikalarında verilen söz hakkının kapsamı sorgulanıyordu. Haberde, Trump'ın cumartesi akşamı bir kararnameyle, Bannon'u Ulusal Güvenlik Konseyi'nin normalde sadece generallerin katıldığı bir komitesinde koltuk sahibi yapmıştı. Bannon'un eskiden yöneticisi olduğu Breitbart News, ABD'de yalan haberlerin yayılmasından sorumlu tutuluyor. (Dış Haberler)