Deutsche Bank yönetimi özür diledi

Deutsche Bank ülkedeki gazetelere verdiği tam sayfa ilanla özür diledi. Deutsche Bank, kara para aklamakla suçlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'nın en fazla kredi dağıtan bankası Deutsche Bank ülkedeki gazetelere verdiği tam sayfa ilan ile şirkete milyarlarca dolara mal olan hatalar nedeniyle müşterilerinden özür diledi.

Aydınlık'ın haberine göre Deutsche Bank  tarafından hazırlanan ilan Banka Yönetim Kurulu adına Üst Yönetici (CEO) John Cryan imzasıyla  Frankfurter Allgemeine Zeitung ve Süddeutsche Zeitung gazetelerinde yayımlandı.

İlanda, geçmişte yapılan hataların, bankaya yalnızca maddi kayba neden olmadığı, aynı zamanda itibar ve güven de kaybettirdiği vurgulanarak, "Yönetim kurulunda bizler ve bir bütün olarak banka, bu tür olayların tekrar yaşanmasını önlemek için elimizden gelen her şeyi yapacağız." ifadesine yer verildi.

CEZALAR YÜZÜNDEN 1,4 MİLYAR EURO ZARAR

Geçen yılın aralık ayında Deutsche Bank, ABD'de 2005-2007 yıllarındaki konut kredileriyle ilgili soruşturma kapsamında ABD Adalet Bakanlığı ile 7,2 milyar dolarlık uzlaşma anlaşması yapmak zorunda kalmıştı.

Bir süre önce de bankanın, müşterilerinin ABD ve İngiltere'de kara para aklamalarına sebep olduğu gerekçesiyle bu iki ülkeye yaklaşık 630 milyon dolar ceza ödemeye mecbur bırakılmıştı.

Kuruma kesilen cezalar yüzünden Deutsche Bank geçen hafta, 2016 yılında 1,4 milyar euro zarar ettiğini duyurmuştu.

Deutsche Bank'ta hesap şaştı: Zarar büyükDeutsche Bank'ta hesap şaştı: Zarar büyük