Esad'dan Trump'a: IŞİD'e karşı savaş vaadi olumlu

Suriye lideri Beşar Esad, ABD Başkanı Donald Trump yönetimi ile ilgili IŞİD ile savaş vaadi nedeni ile olumlu ancak temkinli baktıklarını söyledi. Esad, "Trump'ın başta IŞİD olmak üzere teröristlere karşı savaşma vaadi, bizim 6 yıldır zaten yaptığımız bir şey" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, ABD'nin yeni Başkanı Donald Trump hakkında açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Esad, Trump yönetiminin IŞİD ile mücadeleye öncelik vermesinden dolayı olumlu gördüğünü ancak konuşmak için erken olduğu vurgusunu yaptı.

ESAD, TRUMP'A TEMKİNLİ

Esad, ABD'de başkanlığı devralan Trump yönetimi hakkındaki beklentilerine dair soruya şu yanıtı verdi: "Seçim kampanyası boyunca ve sonrasında Trump'ın başta IŞİD olmak üzere teröristlere karşı savaşma vaadi, bizim 6 yıldır zaten yaptığımız bir şey. Yani, bu verilen sözler için beklememiz gerekiyor, hâlâ bir şey söylemek için erken. ABD ve Rusya uzlaşısı Suriye de dahil olmak üzere dünyanın geri kalanı için olumlu olacaktır. Yani söylediğim gibi henüz yargılamak için erken."

'TÜRKİYE KÖTÜ NİYETLİYDİ'

Esad, 'geriye dönüp baktığında savaşın önlenebilir olup olmayacağına' dair soruya ise 'hayır' yanıtını verdi. 'Bazı ülkelerin kötü niyetli olduğunu' savunan Esad, "Suudi Arabistan, Katar, Türkiye, Fransa, İngiltere ve ABD'nin ülkeyi istikrarsızlaştırma niyeti dolayısıyla konu Suriyelilerle ilgili değildi. Elbette tek suçlu bu kötü niyet değil, ancak savaşı bu seviyeye taşıyan en büyük etken bu oldu, dolayısıyla kaçınılmazdı" dedi. (DIŞ HABERLER)