Trump, Facebook hesaplarının peşinde!

ABD'de polisin, Başkan Trump'ı protesto eden eylemcilerin sosyal medya hesaplarını araştırdığı öne sürüldü. Gözaltındaki bir eylemcinin avukatı, Facebook'tan e-posta aldıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de polisin, yeni başkan Donald Trump'ı yemin töreni sırasında protesto eden eylemcilerin sosyal medya hesaplarının peşine düştüğü iddia edildi. Amerikan basınına göre, Facebook en az iki kullanıcısına e-mail atarak Washington DC polisinin kendilerinden bilgi istediğini aktardı.

Trump'ın 20 Ocak'taki yemin töreni sırasında düzenlenen eylemlerde 230'dan fazla kişi gözaltına alınmıştı. Eylemciler isyan çıkarmakla suçlanırken, cep telefonlarına da el konduğu belirtiliyor.

trump-protesto Trump'ın yemin töreni sırasında düzenlenen eylemlerde polis göstericilere gaz sıkmıştı.

CityLab sitesinin bir eylemcinin avukatından edindiği bilgiye göreyse, Washington polisi şimdi sosyal medya hesaplarının peşinde. Avukatın anlatımına göre, Facebook müvekkiline bir e-posta göndererek, polisin hesap bilgilerinin ayrıntılarını talep ettiğini aktardı. Talepte tam olarak hangi bilgilerin paylaşılmasının istendiği (kullanıcının fotoğraf ve mesajları, IP adresi gibi) bilinmiyor. Washington DC Emniyeti ve Facebook ise ilgili soruları yanıtsız bıraktı. (Dış Haberler)