İran'da tatlı-sert kutlama

İran İslam Devrimi'nin yıldönümü kutlamasında İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "İran asla savaş çığırtkanlığı yapan politikalara boyun eğmeyecek" dedi. Öte yandan alanda atılan 'Amerika'ya ölüm' sloganları da dikkat çekenler arasındaydı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Donald Trump yönetiminin yeniden hedef tahtasına oturttuğu İran'da, İslam devriminin 38'inci yıldönümü kutlamaları devasa bir Amerikan karşıtı protestoya dönüştü. Meydanlarda toplanan yüzbinlerce İranlı 'Amerika'ya ölüm' sloganı atarken, Devlet Başkanı Hasan Ruhani de "Tehditlere boyun eğmeyeceğiz" diyerek Trump'a meydan okudu

İran'dan Trump'a cuma randevusuİran'dan Trump'a cuma randevusu

'BEKLEMEDİĞİMİZ KİŞİLER BİZİ TEHDİT EDİYOR'

İran'da 38 yıl önce Şah yönetimine karşı gerçekleşen İslam Devrimi'nin yıldönümü, her yıl olduğu gibi bu yıl da Azadi Meydanı'nda düzenlendi. Alana gelen insanların elinde taşıdığı Ayetullah Ali Hamaney'in "ABD'nin gerçek yüzünü gösterdiğiniz için teşekkürler Trump" sözlerinin yer aldığı dövizler dikkat çekti.

İsrail ve Amerika karşıtı ilahilerden sonra Ruhani yaptığı konuşmada, "Bölgemizde beklemediğimiz kimseler ve Amerika bizi tehdit ediyor. Şunu iyi bilmeliler: Tehdit dili İran üzerinde asla etkili olmaz" dedi.

Trump'ın İran'a karşı politikalarına Ruhani, "İran'a ve İranlılara saygı duymayı öğrenmeleri gerekiyor. İran asla savaş çığırtkanlığı yapan politikalara boyun eğmeyecek" sözleri ile vurgu yaptı.

Trump'ın yeni hedefi, İran'ın en güçlü kurumuTrump'ın yeni hedefi, İran'ın en güçlü kurumu

İKİ ÜLKE ARASINDA GERİLİM TIRMANIYOR

ABD başkanlık seçim döneminde kampanyasında sık sık Obama yönetiminin İran politikasını eleştiren Trump'ın başkanlık koltuğuna oturduktan sonra daha sert çıkışlar yapması iki ülkesindeki ilişkileri oldukça gergin hale getirdi. İran'a askeri müdahaleyi düşünüyor musunuz sorusuna dahi tercihlerimiz arasında cevabını veren Trump'a İran'ın füze sistemlerini denemesiyle birlikte gerginlik doruk noktasına ulaştı.

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in geçtiğimiz günlerdeki, "Trump 'Benden korkmalısınız' diyor. Hayır. İran halkı onun sözlerine 10 Şubat'ta yanıt verecek ve bu tür tehditlere karşı duruşunu gösterecek" sözleri bugün düzenlenen İslam Devrimi yıldönümüne ayrı bir anlam yükledi. (DIŞ HABERLER)