Eski IŞİD'ci, Ürdünlü pilotu yakma videosunu anlattı

IŞİD'in Ürdünlü pilotu diri diri yaktığı görüntülerin çekiminde bulunan eski bir militan konuştu. Eski IŞİD'ci, pilotun son ana kadar öldürüleceğini bilmediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - IŞİD'in eski bir üyesi, Ürdünlü pilot Muath al-Kasaesbeh'nin bir kafesin içinde 2015'te diri diri yakılarak öldürüldüğü görüntülerin hikâyesini anlattı. El Arabiya'ya konuşan eski militan, bu görüntülerle dünyaya mesaj vermek istediklerini sürdü.

. .

Eski IŞİD militanı, pilotun görüntüleri çekmeye başladıklarında ve yüzüne zoom yaptıkları anlarda öldürüleceğini bilmediğini aktardı. Buna göre, 26 yaşındaki Ürdünlü pilot üzerine benzin dökülene dek öldürüleceğini bilmiyordu. Eski IŞİD'ci, "İdam edileceği yerde görüntülerini çektik ve yüzüne zoom yaptık. Fakat o sırada onu yakarak öldürmeyi planladığımızı bilmiyordu" dedi.

Adı açıklanmayan IŞİD üyesi, görüntülerin militanlar tarafından dört farklı kamerayla alındığını söyledi.

Ürdünlü pilot Muath al-Kaseasbeh Rakka'da operasyona gittiği sırada uçağı IŞİD tarafından düşürülmüş ve esir alınmıştı. Pilotun bir kafeste canlı canlı yakıldığı 22 dakikalık görüntüler dünyada infial yaratmıştı. Ürdün yönetimi videonun gerçek olduğunu teyit ederken, Kral Abdullah da ABD ziyaretini yarıda keserek ülkeye döndü; IŞİD'den intikam alınması için düzenlenecek hava saldırılarına bizzat katılacağını duyurdu. (Dış Haberler)

IŞİD vahşeti: İki askeri yakarak katlettilerIŞİD vahşeti: İki askeri yakarak katlettiler

Videodaki IŞİD'ci Türkler belirlendiVideodaki IŞİD'ci Türkler belirlendi