Mahkemeleri dinlemiyor, Trump'tan yeni yasak yolda

Trump yönetimi göçmen yasaklarından vazgeçmiyor. ABD Başkanı, mahkemelerin askıya aldığı kararının bir yenisini çıkaracağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump, tüm dünyada tepki çeken ve yargı tarafından durdurulan vize yasağından geri adım atmıyor. Trump, göçmenler konusunda pazartesi veya salı günü 'yepyeni' bir kararname çıkaracağının sinyalini verdi.

San Fransisco'daki 9. Temyiz Mahkemesi'nin yedi Müslüman ülkenin vatandaşlarına seyahat yasağı getiren kararnamesini iptal etmesi hakkında konuşan Trump, 'mahkemelerdeki mücadeleyi kazanacaklarından emin olduğunu' söylese de, yeni bir kararname çıkarabileceğini açıkladı. Trump, "Ayrıca bir başka birçok seçeneğimiz var, yepyeni bir emir vermek de bunlardan biri" dedi. Air Force One uçağında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump, yeni bir kararnameyi kast edip kast etmediği sorulduğunda "Olabilir. Güvenlik gerekçesiyle hıza ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı. Trump, yeni kararın mahkemelerce askıya alınandan çok farklı olmayacağını da söyledi.

Trump, Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile düzenlediği ortak basın toplantısında da mahkeme kararlarına karşı 'ek adımlar atılacağını' açıkladı. ABD Başkanı, "Ülkemizi güvende tutmak konusunda ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız. Çok başarılı olacağını düşündüğümüz bir kararımız vardı ve bunun gerçekleşmesi çok zaman almayacak. Sonunda bu davayı kazanacağımızdan hiç şüphe duymuyorum" dedi. (Dış Haberler)

Etiketler Donald Trump