ABD'den İsrail'e 'demirle perçinlenmiş' destek

ABD'nin BM Daimi Temsilci Nikki Halley, İsrail hakkında hiçbir kınama kararına izin vermeyeceklerini söyledi. Halley, "Buraya ABD'nin İsrail için demirle perçinlenmiş desteğinin altını çizmek için geldim" şeklinde konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley, "BM'nin İsrail karşıtı önyargılarına kararlı bir şekilde karşı koyacaklarını ve İsrail'i son derece güçlü bir biçimde desteklediklerini" söyledi.

Nikki Halley, BM Güvenlik Konseyi'nin İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarında yerleşimlerini kınadığı 2334 sayılı kararın "tek taraflı" olduğunu savundu.

Haley, "Buraya ABD'nin İsrail için demirle perçinlenmiş desteğinin altını çizmek için geldim. ABD'nin, BM'nin İsrail karşıtı önyargılarına karşı durmakta kararlı olduğunu vurgulamak için buradayım. 2334 sayılı kararın ortaya çıkardığı büyük hata bir daha tekrarlanmayacak ve tek taraflı Güvenlik Konseyi kararlarının İsrail'i kınamasına izin vermeyeceğiz" dedi.

ABD Filistin politikasını değiştiriyor!ABD Filistin politikasını değiştiriyor!

BM Genel Kurulu ve Güvenlik Konseyi'nin, İsrail'e karşı aşırı derecede önyargılı kararlar aldığını iddia eden Haley, "Bir tarafın müzakere masasına gitmesini engelleyerek yalnızca barışa ulaşmayı zorlaştırıyorlar" ifadelerini kullandı.

'KALIPLARIN DIŞINA ÇIKMAYI DÜŞÜNÜYORUZ'

ABD'nin iki devletli çözümü desteklediğini dile getiren Haley, "Ancak bu iki tarafı da masaya getirmek için ne gerektiği konusunda kalıpların dışına çıkmayı da düşünüyoruz. Anlaşmaya varmaları için nelere gerek olduğuna bakıyoruz. Günün sonunda Orta Doğu'ya barış getirecek çözüm İsrailliler ve Filistin Yönetimi'nden gelecektir. ABD yalnızca bu süreci desteklemek için aracı" şeklinde konuştu.

BM'den İsrail yerleşimlerini durdurma kararıBM'den İsrail yerleşimlerini durdurma kararı

Güvenlik Konseyi 23 Aralık 2016'da İsrail'in Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki yerleşimlerini, uluslararası hukukun "açık bir ihlali" olarak nitelendiren kararı kabul etmişti. ABD'nin veto hakkını kullanmayarak çekimser kalmasıyla 2334 sayılı kınama kararı Güvenlik Konseyi'nden geçti. (NEW YORK/DHA)

İsrail BM kararına kafa tutuyor: Uymayacağızİsrail BM kararına kafa tutuyor: Uymayacağız

'Dayan İsrail, ben geliyorum'Dayan İsrail, ben geliyorum"