Esad'dan Trump'ın vize yasağına 'destek'!

ABD Başkanı Trump'ın yedi Müslüman ülkeyi hedef alan vize yasağı girişimine 'sürpriz' bir destek geldi. Suriye lideri Esad, vize yasağının 'teröristleri hedef aldığını' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD Başkanı Donald Trump'ın dünya çapında tepki çeken vize yasağını 'anlayışla karşıladığını' ima etti. Esad, Trump'ın Suriyelileri de içeren yasağının 'Suriye halkına değil, teröristlere karşı' olduğunu söyledi.

'TERÖRİSTLER BU YOLLA ALMANYA'YA SIZDI'

Esad, Suriyelilerin ABD'ye girişini belirsiz bir süreliğine yasaklayan kararname için "Suriye halkına karşı değil" dedi. Fransız Europe 1 radyosu ile TF1 kanalına konuşan Esad, "Yasak, Batı'ya giden göçmenlerin arasına sızmayı planlayan teröristlere karşı. Bu oldu. Avrupa'da, özellikle de Almanya'da yaşandı" ifadelerini kullandı.

YASAK NEYİ İÇERİYORDU?

donald-trump-tpp

Donald Trump'ın Amerikan yargısı tarafından 'anayasaya ve demokrasiye aykırı olduğu' gerekçesiyle iptal edilen vize yasağı şu maddelerden oluşuyordu:

  • ABD'nin Göçmen Kabul Programı'nın 120 günlüğüne askıya alınması;
  • Suriyeli sığınmacılara belirsiz bir süreliğine yasak getirilmesi;
  • Nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan yedi ülkeden -Irak, Suriye, Libya, Somali, Sudan ve Yemen- gelecek kişilerin vizelerinin 90 günlüğüne askıya alınması;
  • 2017'de kabul edilecek sığınmacıların Barack Obama yönetiminin getirdiği 110 bin kişi sınırlamasından 50 bin kişiye düşürülmesi;
  • Önceliğin azınlıklara verilmesi. (Dış Haberler)