Trump turizmi de vurdu: 185 milyon dolar kayıp

Donald Trump'ın başkan seçilmesi sonrası ABD'ye giden turistlerin sayısı azaldı. Tahminlere göre, şimdiden 185 milyon dolarlık kayıp var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Donald Trump'ın başkan seçilmesinden bu yana turistlerin ABD'ye ilgisinin önemli ölçüde azaldığı ve Amerikan turizm  sektörünün en az 185 milyon dolar kayıp yaşadığı ortaya çıktı. Seyahat acentalarının verilerine göre, Amerikan turizmindeki 'Trump darbesi'nin etkileri şöyle:

ARAMALAR AZALDI

  • Seyahat odaklı arama motoru Kayak üzerinden, Tampa ve Orlando'ya seyahat için yapılan aramalar yüzde 58 oranında azaldı. Miami için yüzde 52, San Diego için yüzde 43, Las Vegas  için yüzde 36 ve Los Angeles için de yüzde 32 oranında bir düşüş söz konusu.

OTEL FİYATLARI DA DÜŞÜYOR

  • Las Vegas'taki otel fiyatları yüzde 39, New York'ta da yüzde 32 oranında düşüş yaşadı.

KAYIP 185 MİLYON DOLAR

  • Global Ticari Seyahat Derneği'nin (GBTA) tahminlerine göre, Trump'ın seçilmesinden bu yana Amerikan turizm sektörü 185 milyon dolar kayba uğradı.

MÜSLÜMANLAR GİTMEK İSTEMİYOR

  • Uçuş uygulaması Hopper'ın verileri, Trump'ın göreve gelmesinden hemen sonra başka ülkelerden ABD'ye uçuş araması yapan kişilerin yüzde 17 oranında azaldığını ortaya koydu. Trump'ın göçmenleri hedef alan vize yasağı sonrasındaysa, yasak kapsamına alınmayanlar da dahil, Müslüman nüfusun çoğunluğu oluşturduğu ülkelerden yapılan aramalar yüzde 30 oranında azaldı. Bu oran, yasak listesinde yer almayan Suudi Arabistan'da yüzde 33'e, Bahreyn'de de yüzde 37'ye çıktı.

RUSYA'DAN ŞAŞIRTICI TALEP ARTIŞI

  • Hopper'ın verilerine göre, ABD'ye bilet satılan 122 ülkenin 94'ünden yapılan aramalar azaldı. Tek istisna, talebin tam yüzde 88 oranında arttığı Rusya oldu.

'MEVSİMSEL DEĞİL'

  • Hopper şirketi, bu durumun mevsimsel olmadığı yorumunu da yaptı. Zira geçen yıl aynı dönemdeki düşüş sadece 1.8 oranında kalmış.

'VİZE YASAĞINA ORTADOĞU DIŞINDAN DA TEPKİ VAR'

  • Turizm yorumcusu Forward Keys ise vize yasağına tabi tutulan yedi ülkeden talebin yüzde 80 oranında düştüğünü ancak Ortadoğu dışından insanların da ABD'ye gelmemeyi tercih ettiğini söyledi. (Dış Haberler)