ABD ordusunda 'çıplak denizci' skandalı

ABD ordusu, deniz piyadelerinin çıplak kadın piyadelerin haberi olmadan çekilmiş fotoğraflarını paylaşması nedeniyle soruşturma başlattı. Söz konusu Facebook sayfası kapatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD ordusu, deniz piyadeleri arasında kurulan gizli bir Facebook hesabında, kadın denizcilerin çıplak fotoğraflarının paylaşılması skandalıyla çalkalanıyor. Paylaşılan fotoğraflardan bazılarının kadınların haberi olmadan çekildiği belirtilirken, askeri soruşturma başlatıldı.

'Marines United (Birleşik Denizciler)' isimli Facebook hesabına, hem görevdeki hem de emekli denizcilerin üye olduğu belirtiliyor. Grupta, kadın denizcilerin yanı sıra başka kadınların fotoğraflarının paylaşıldığı, çeşitli yorumlar yapıldığı da iddialar arasında.

Fotoğrafların bir Google Drive hesabı üzerinden Facebook'a yüklendiği belirtilirken, ABD Savunma Bakanlığı iki şirketle de temasa geçerek görsellerin kaldırılmasını sağladı. Kimlikleri tespit edilen kadınlar da temasa geçildi. Deniz Piyadeleri Sözcüsü Ryan E. Alvis, "Emekli bir piyadenin bizi 'Marines United' sayfasında gördüklerinden haberdar etmesinden dolayı müteşekkiriz. Bu sayede müstehcen fotoğrafların hemen kaldırılmasını ve potansiyel mağdurlara destek verilmesini sağladık" dedi. (Dış Haberler)