Trump 'Gülen lobisi'nden habersizmiş

ABD'de 'Gülen'i vermeliyiz' makalesiyle ses getiren eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn, Türkiye lehine lobi yapmak için 535 bin dolar aldığını açıkladı; Washington karıştı. Gazeteciler Beyaz Saray sözcüsü Sean Spicer'ı, "Trump, danışmanının başka bir ülke için lobi yaptığını biliyor muydu?" sorularıyla bunalttı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD, Başkan Donald Trump'ın istifa etmek zorunda kalan eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn'in, Türkiye lehine lobi yapmak için para almasını konuşuyor. Flynn'in 535 bin dolar karşılığında lobi faaliyetinde bulunduğunu bizzat beyan etmesinin ardından, mesele Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer'a soruldu. Spicer, "Başkan Trump'ın bundan haberi olduğunu sanmıyorum" dedi.

'BİLMİYORUM, BİLMİYORUM...'

Spicer, "Flynn'in yabancı bir ülke için lobi yaptığını bilseydi, Trump yine de onunla çalışır mıydı?" sorusuna da, "Bilmiyorum. Bu farazi bir soru. Flynn'in atanması öncesinde, geçmişi hakkında ne konuştuklarını bilmiyorum" yanıtını verdi. Beyaz Saray sözcüsü, 'Türkiye hükümeti lehine lobi yapmak için para alan bir kişi olarak Flynn'in Türkiye'ye dair dış politika toplantılarına katılıp katılmadığına' dair soruyu da yine, "Bilmiyorum, bu konuda bilgim yok" diye yanıtladı.

NE OLMUŞTU?

Flynn, ABD'de başkanlık seçimlerinin düzenlendiği 8 Kasım günü 'Fethullah Gülen'in iade edilmesi gerektiğine' dair bir makale kaleme almış; The Hill sitesinde yayımlanan makale Türkiye'de çok ses getirmişti. Ancak Rusya büyükelçisiyle gizli görüşmelerinin ortaya çıkması sonrası istifa etmek zorunda kalan eski danışman, iki gün önce Amerikan Adalet Bakanlığı'na çarpıcı bir beyanatta bulundu. Flynn, ancak seçimlerden sonra kapattığı lobicilik şirketinin, DEİK Başkanı Kamil Ekim Alptekin'in sahibi olduğu Inovo BV isimli şirketten 'Gülen odaklı, Türkiye lehine olabilecek lobi faaliyetleri yapmak için para aldığını' belirtti. ABD'de yabancı ülke veya kuruluşlar için lobicilik faaliyeti yapan kişiler, Adalet Bakanlığı'na bildirimde bulunmak zorunda. (Dış Haberler)

Gülen makalesini 535 bin dolar karşılığında mı yazdı?Gülen makalesini 535 bin dolar karşılığında mı yazdı?