Bakan Kaya: Bir gecede OHAL ilan edildi

Hollanda'ya girişine izin verilmeyen Bakan Kaya, Türkiye'ye döndü. Bakan Kaya, "Bizim 15 Temmuz sonrasında çıkardığımız OHAL'i sorgulayan Holanda, bir gecede OHAL ilan etti" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Holanda'da referandum kampanyası kapsamında etkinlik düzenlemesine izin verilmeyen ve dün gece çıkan gerginliğin ardından Almanya'ya dönen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Köln-Bonn havaalanından kalkan özel uçakla İstanbul’a hareket etti.

'BİR GECEDE OHAL İLAN EDİLDİ'

Bakan Kaya, İstanbul dönüşünde Atatürk Havalimanı'nda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Kaya, "Diplomatik pasaporta sahip bir bakan olarak seçmenlerimizle buluşmak üzere gittim. Kendi topraklarımız sayılan konsolosluk binasına gidiş için izin almamız gerekmiyor. Hollanda'nın içişlerine karışmak gibi bir niyetimiz yok. Binaya girişimize hiç bir şekilde izin verilmedi. Gayri insani, gayri ahlaki bir muamele ile karşı karşıya kaldık. Araçtan çıkarılarak Almanya sınırına götürüldük. Kaba ve sert muameleye maruz kaldık. Türkiye'de kadınlara nasıl davranılması gerektiğini bize anlatan Hollanda'da bir kadın olarak böyle bir şey yaşamak trajikomik bir olaydı" dedi.

Hollanda Konsolosluğu'na Türk bayrağı çekildiHollanda Konsolosluğu'na Türk bayrağı çekildi

Hollanda'da kendileri ile buluşmak için gelen yurttaşlara kötü muamelede bulunulduğunu söyleyen Kaya, Hollanda'da bir günlük OHAL ilan edildiğini savundu. Kaya, "Bizim 15 Temmuz sonrasında çıkardığımız OHAL'i sorgulayan Holanda, bir gecede OHAL ilan etti" dedi ve Holanda'yı kınadığını söyledi.

'EKİBİM GÖZALTINA ALINDI'

Kaya, dün akşam yaşanan 'gözaltı' olayına DA değindi: "Hollanda’da gerçekten çok acı bir gece yaşadık. Bizim maslahatgüzarımız gözaltına alındı. Benim koruma arkadaşlarım, danışmanım, beş kişilik ekibim gözaltına alındı" dedi.

Bakan Kaya Almanya'ya götürüldüBakan Kaya Almanya'ya götürüldü

VİNÇLİ MÜDAHALE 

Dün gerçekleşen olayda Rotterdam başkonsolosluğuna hareketle yola çıkan Kaya'nın önce korumaları gözaltına alındı. Daha sonra Bakan Fatma Betül Sayan Kaya'yı aracından çıkarmaya çalışan polis, Kaya'nın direnmesi üzerine vinçli çekici getirip, aracı zorla çekme girişiminde bulundu. Bunun üzerine araba kilidini açmak zorunda kalan Bakan Kaya, başka bir araçla olay yerinden götürüldü. (DIŞ HABERLER)

Hollanda'da polis müdahalesiHollanda'da polis müdahalesi

Hollanda temsilciliklerine giriş çıkış yasağıHollanda temsilciliklerine giriş çıkış yasağı