Merkel: Artık Nazi demeyin!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Nazi benzetmesine Almanya'dan tepki sürüyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Nazi benzetmeleri son bulmalı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya Başbakanı Angela Merkel'den Türkiye'yle Nazi gerilimi hakkında bir çıkış daha geldi. Merkel, "Türkiye liderlerinin yaptığı Nazi benzetmeleri son bulmalı" dedi. Merkel, Japonya Başbakanı Şinzo Abe'yle ortak basın toplantısında konuştu.

Cumurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiyeli bakanların Almanya'da yaşayan Türkiyeli göçmenlere yönelik referandum propagandası yapmasına yönelik engellemeleri 'Nazi uygulamaları'na benzetmişti. Avrupa'dan geçen hafta tepkiler yükselirken, Erdoğan dün de "Utanmasalar, yeniden gaz odalarını, toplama kamplarını gündeme getirecekler ama şimdilik ona cesaret edemiyorlar" diye konuşmuştu.

Almanya'ysa benzetmenin ilk yapıldığı günden bu yana bu ifadenin 'kabul edilemez' olduğunu vurguluyor. Bir dizi Avrupa hükümeti, 'Türkiye'deki siyasi gerilimlerin kendi ülkelerine taşınmaması' gerekçesiyle bakanların propagandalarına karşı çıkıyor. (Dış Haberler)

Almanya 'top'u Türkiye'ye attıAlmanya 'top'u Türkiye'ye attı