Londra'da Trump'ın oğluna tepki

ABD Başkanı Donald Trump'ın oğlu Londra'daki saldırılar sonrasında kentin Müslüman belediye başkanı hakkında bir tweet atınca tepki çekti...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sosyal medya, Londra'da en az beş kişinin ölümüne yol açan terör saldırısının ardından kentin belediye başkanı hakkında attığı bir tweet nedeniyle ABD Başkanı Donald Trump'ın oğlunu konuşuyor. Donald Trump Jr., Londra'nın Müslüman Belediye Başkanı Sadık Khan'ın geçen yıl dile getirdiği "Terör saldırıları, büyük kentlerde yaşamanın parçasıdır" sözlerini gündeme getirince tepki çekti.

Donald Trump Jr., Khan'ın bu röportajını, saldırıların yarattığı paniğin sürdüğü sıralarda Twitter'dan "Şaka yapıyor olmalısınız?!" yorumuyla paylaştı.

Oysa Khan söz konusu röportajı geçen yıl New York ve çevresinde 29 kişinin yaralandığı saldırılardan sonra vermiş; o gece hiç uyumadığını, New York ve Londra gibi büyük kentlerde yaşamanın tehlikeleri üzerine kafa yorduğunu anlatmıştı.

Trump'ın büyük oğlunun mesajı, sosyal medya kullanıcılarının gözünden kaçmadı. Milletvekili Wes Streeting Trump Junior'ın 'trajediyi kullanan bir utanç unsuru' olduğunu yazdı. Çok sayıda kullanıcı 'Okumadan neden paylaşıyorsunuz?' tepkisini gösterirken, 'Günah keçisi aramanın zamanı değil. Çeneni kapa' mesajını yazanlar oldu.

Khan, ABD Başkanı Donald Trump'ın yedi Müslüman ülkeye getirmek istediği vize yasağına sert bir dille karşı çıkmış, başkan adayı olduğu sırada Trump'ı İslam konusunda cahil olmakla suçlamıştı. (Dış Haberler)