Ekvador'da Lenin zaferini ilan etti

Ekvador'da Sosyalist Parti adayı Lenin Moreno zaferini ilan etti. Muhafazakar rakibi Lasso ise oyların tekrar sayılmasını talep ediyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ekvador seçimlerinde seçim konseyinin verdiği bilgilere göre oyların yüzde 96'sı sayılmışken, Sosyalist Parti'nin adayı Lenin Moreno, oyların yüzde 51,12'sini toplayarak zaferini ilan etti. Oy oranı yüzde 48,9'ta kalan muhafazakar aday Guillermo Lasso oyların tekrar sayılmasını talep ederek halkı sokağa çıkmaya çağırdı. Başkent Quito, ve Lasso'nun memleketi olan sahil şehri Guayaquil'deki Seçim Kurulu ofisleri önünde toplanan Muhafazakar Parti destekçileri "sahtekarlığa ayır" ve "Venezüella olmak istemiyoruz" şeklinde sloganlar attılar. Lasso, Twitter hesabında "oy pusulalarının değiştirilerek sosyalistlerin oylarının artırıldığını" iddia etti.

VENEZÜELLA VE BOLİVYA'DAN ERKEN TEBRİK

Venezüella devlet başkanı Nicolas Maduro ve Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, şimdiden Moreno'ya tebrik mesajı gönderdi. Devlet başkanı olursa ülkenin engelli ilk devlet başkanı olacak Lenin Moreno, "yeni istihdam olanakları yaratmayı" ve "bütün Ekvador'a üniversite eğitimi imkanı" vadediyor. Lasso ise, "Merkez Bankası'nı hükümetten bağımsız hale getirmek" ve Wikileaks kurucusu Julian Assange'ı İngiltere'deki Ekvador elçiliğinden çıkarmak gibi vaatleriyle dikkat çekiyor.  (Dış Haberler)

Ekvador ikinci kez sandık başında: Favori LeninEkvador ikinci kez sandık başında: Favori Lenin