Batı istihbaratından Türkiye'ye 'kimyasal' çıkarması

The Guardian gazetesi, Batılı istihbarat kurumlarının Suriye'de kimyasalla yaralanan mağdurlardan biyolojik örnek almaya çalıştığını yazdı. Habere göre, Türkiye'de tedavi edilen yaralılardan da örnek alınacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'nin İdlib kentindeki kimyasal saldırı iddiası, Batılı istihbarat kurumlarını da harekete geçirdi. The Guardian gazetesinin haberine göre, Esad yönetimini kimyasal silah kullanmakla suçlayan Batılı ülkelerin istihbarat kurumları, yaralılardan biyolojik örnek almaya çalışacak.

The Guardian, örneklerin bazı vakalarda istihbaratçılara doğrudan ulaştırılacağını ancak çoğunlukla Türkiye'de hastanede tedavi edilen yaralılardan elde edileceğini yazdı.

Habere göre, Esad yönetimini sarin gazı kullanmakla suçlayan ABD, İngiltere ve Fransa, yaralılardan elde edilen örnekleri Esad yönetiminin 2013'te Birleşmiş Milletler denetiminde lağvettiği silahlarından alınan örneklerle karşılaştıracak. Bu yolla, saldırıda kullanıldığı iddia edilen kimyasalın Suriye yönetimine ait olup olmadığı anlaşılacak.

Şam ve Moskova ise kimyasalın Suriye tarafından atılmadığını, muhaliflere ait bir kimyasal silah deposunun hava saldırısında hasar görmesi sonucu sızıntı yaşandığını savunuyor. (Dış Haberler)

8 soruda Suriye'de 'kimyasal saldırı'8 soruda Suriye'de 'kimyasal saldırı'