ABD'li komutan: SDG en iyi müttefikimiz

ABD'li komutan Wayne Troxell SGD'yi ziyaret etti; "Çalıştığımız en iyi müttefik" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - IŞİD'e karşı uluslararası koalisyonun Rakka'da YPG'yle hareket edip etmeyeceği hala resmen açıklanmamışken, Amerikalı komutan John Wayne Troxell'ten SDG'ye övgü geldi. Troxell, ana omurgasını YPG'nin oluşturduğu SDG hakkında "Çalıştığımız en iyi müttefik" dedi.

YPG: Rakka operasyonu başladıYPG: Rakka operasyonu başladı

'KESİN GÜVENİMİZ VAR'

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford'un danışmanı olan Troxell, Suriye'nin kuzeyinde bulunan SDG kontrolündeki bölgeyi ziyaret etti. Pentagon Media'nın haberine göre Troxell, "Güçlerimizin SDG'ye kesin güveni var" dedi. SDG'nin askeri eğitimlerini inceleyen Troxell, disiplinli bir eğitim olduğunu ve Rakka'yı IŞİD'in elinden almada karşı karşıya oldukları zorlukların farkında olduklarını söyledi. Troxell, ABD ordusunun daha önce birlikte çalıştıkları gruplar arasında SDG'nin 'en iyisi' olduğunu savundu.

ABD, SDG'yi 'resmen' açıkladıABD, SDG'yi 'resmen' açıkladı

'GÜVENLE AYRILDIM'

Troxell, Kuzey Suriye ziyareti sonrası yaptığı açıklamada ülkeden SDG'ye en yüksek güven seviyesiyle ayrıldığını, Rakka operasyonunda SDG'nin başarılı olabileceği söyledi.

Rakka operasyonuna katılmak için ABD deniz piyadeleri Mart ayından itibaren Suriye'nin kuzeyinde konuşlandı. SDG önderliğinde yürütülen operasyona ABD'nin ortaklığı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Türkiye hükümetinin tepkilerine neden oldu. (DIŞ HABERLER)