Hollanda'da erkeklerden 'el ele tutuşma' eylemi

Hollanda'da el ele tutuşan iki eşcinselin saldırıya uğraması erkekleri ayaklandırdı. Ülke çapında siyasetçiler dahil yüzlerce erkek, eşcinsellerle dayanışma amacıyla el ele tutuşurken çekilmiş pozlarını sosyal medyada paylaşıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hollanda'da erkekler, saldırıya uğrayan iki eşcinselle dayanışma için 'el ele tutuşma' eylemi başlattı. Siyasetçi, bürokrat, futbolcu ve ünlülerin de katıldığı eylem çerçevesinde, erkekler homofobiye karşı protesto için el ele tutuşurken çekilmiş fotoğraflarını sosyal medyada paylaşıyor.

Eylem, iki eşcinsel erkeğin pazar günü ülkenin doğusundaki Arnheim kentinde sokak ortasında beş kişinin saldırısına uğraması sonrası başlatıldı. 35 yaşındaki Jasper Vernes-Sewratan ve 31 yaşındaki Ronnie Sewratan-Vernes'in el ele tutuştukları için uğradığı saldırı medyada geniş yer bulurken, #elele (#handinhand) ve #bütün erkekler elele (#allemannenhandinhand) etiketleriyle fotoğraflar paylaşılıyor.

Eşcinsellerin evlenmesini yasallaştıran ilk ülke olan Hollanda'da, son dönemde homofobik saldırılar artmış durumda. (Dış Haberler)

E

E