ABD Temsilcisi: ‘Gerekirse daha fazlasını da yapmaya hazırız’

ABD'nin BM Temsilcisi Nikki Haley, Güvenlik konseyi toplantısında konuştu. Haley, "Gerekirse daha fazlasını da yapmaya hazırız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Suriye'de düzenlenen füze saldırısının "ölçülü ve haklı" olduğunu savundu. Haley, "Gerekirse daha fazlasını da yapmaya hazırız" şeklinde konuştu.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, Rusya'nın çağrısı ile toplandı. Toplantıda konuşan ABD Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Suriye'ye düzledikleri füze saldırısı için, "Çok ölçülü ve tamamen haklı bir girişimde bulunduk" dedi.

Kimyasal silah konusunda sessiz kalmayacaklarını belirten Haley, "Gerekirse daha fazlasını da yapmaya hazırız, ancak bunun gerekli olmamasını umuyoruz. ABD, kimyasal silah kullanılmasına seyirci kalmayacak. Kimyasal silahların yayılmasını ve kullanılmasını önlemek, ABD’nin ulusal güvenliği açısından son derece önemlidir" ifadelerini kullandı.

Medvedev: ABD ile çatışmaya ramak kalmıştıMedvedev: ABD ile çatışmaya ramak kalmıştı

'GENEL SEKRETER ENDİŞEYLE İZLİYOR'

ABD'nin füze saldırısına ilişkin BM’den de açıklama geldi. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Sözcüsü Stephane Dujarric, Genel Sekreter’in konuyu yakından ve endişeyle izlediğini söyledi.

Kimyasal silahların Suriye’de birçok masum ve sivil insanın ölümüne yol açtığına değinen Durajjic, "Bu suçun sorumluları uluslararası hukuka ve BM kurallarına göre hesap vermelidir. Genel Sekreter, gerilimin tırmanması riskini de göz önünde bulunduruyor ve taraflara Suriye halkına daha çok zarar verecek girişimlerden kaçınma çağrısı yapıyor" dedi. (DHA)

Suriye'de şimdi ne olacak?Suriye'de şimdi ne olacak?

Esad: Saldırılar aptalcaEsad: Saldırılar aptalca

Suriye de görüntü yayınladıSuriye de görüntü yayınladı

ABD'yi kimler destekledi, kimler eleştirdi?ABD'yi kimler destekledi, kimler eleştirdi?

Canlı blog: Dakika dakika ABD'nin Suriye saldırısıCanlı blog: Dakika dakika ABD'nin Suriye saldırısı