Putin: Trump Obama'dan kötü

Rusya Devlet Başkanı Putin: ABD'yle ilişkiler Trump başkan seçildikten sonra kötüleşti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Suriye yönetimine 'kimyasal silah' gerekçesiyle düzenlediği saldırının ardından baskı altına almaya çalıştığı Rusya geri adım atmıyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 'kimyasal saldırı' diye söz edilen olay için iki açıklama olduğunu söyleyip silahlı isyancıları suçladı. Rus lider, ABD'yle ilişkilerin Donald Trump başkan olduktan sonra kötüleştiğini de söyledi.

Putin, Kremlin tarafından yayımlanan bir söyleşide, İdlib'teki kimyasal kaynaklı ölümler için iki açıklama bulunduğunu söyledi. Suriye'nin kimyasal silahlarını 2013'te uluslararası topluma teslim ettiğini hatırlatan Rus lider, ya Suriye hükümetinin hava saldırılarının isyancıların kimyasal silah deposunu vurduğunu ya da olayın Suriye hükümetini itibarsızlaştırma amaçlı bir mizansen olduğunu belirtti.

Putin, ABD'yle ilişkilerin Donald Trump'ın başkan seçilmesinden bu yana kötüleştiğini de söyledi. Rusya Devlet Başkanı, "Özellikle de askeri açıdan güven seviyesi iyileşmek bir yana kötüleşti" ifadelerini kullandı.

Putin'in söyleşisinin tam da ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Moskova'da Rus meslektaşı Sergey Lavrov'la görüşmeye başladığı sırada yayınlanması da dikkat çekti. (Dış Haberler)