Trump: Suriye'de savaşı bitirme vakti geldi

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'de devam eden savaşla ilgili açıklamalarda bulundu. Trump, "Bu cani iç savaşı bitirme vakti geldi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile kez yüz yüze görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, IŞİD'le mücadele, Rusya ve Suriye konuları ile Ukrayna'daki kriz ele alındı.

Görüşmenin ardından Donald Trump ve Jens Stoltenberg ortak basın toplantısı düzenledi. Stoltenberg, "NATO terörle mücadelede daha fazlasını yapmalı, hepimiz üzerimize düşeni gerçekleştirmeliyiz" dedi.

"Suriye'deki felaketi çözmek gerektiğini" vurgulayan Trump, "Artık bu cani iç savaşı bitirme ve mültecileri evlerine dönmelerini sağlama vakti geldi" diye konuştu.

Donald Trump'ın toplantıda sarf ettiği dikkat çekici cümleler ise şu şekilde:

"NATO'nun 'modası geçmiş' olduğunu söylemiştim. Artık öyle değil.", "ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'ın Rusya'da başarılı toplantılar gerçekleştirdiğine inanıyorum.", "Putin Rusya'nın lideri. Rusya güçlü bir ülke. Eğer Putin ve Rusya'yla iyi geçinebilirsek bu harika olur. Ben herkesle iyi geçinmek isterim.", "Rusya'yla ilişkiler tüm zamanların en düşük seviyesinde.", "Suriye'deki vahşi iç savaşı sona erdirmenin, teröristleri yenmenin ve mültecilerin evlerine dönmesini sağlamanın zamanı geldi." ve "Esad bir kasap. Geçen hafta doğru adımı attığımız konusunda şüphe yok." (DHA)

Rusya ve ABD Suriye'de başa döndüRusya ve ABD Suriye'de başa döndü