Fidel Castro, üniversiteye 'kürsü' oluyor

Küba'nın uzun yıllar devlet başkanlığını yapan Fidel Castro, mezun olduğu okul olan Havana Üniversitesi'ne 'kürsü' oluyor. Kasım ayında hayatını kaybeden liderin düşünceleri ve eserlerini araştıracak kürsünün kuruluşu üniversitenin rektörü tarafından açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kasım ayında, doksan yaşında hayatını kaybeden Küba'nın eski lideri Fidel Castro, üniversiteye 'kürsü' olarak giriyor. Ülkenin başkenti Havana'da bulunan Havana Üniversitesi'nde artık Castro'nun düşüncesi ve eserleri araştırma konusu olacak.

Castro'suz ilk kutlamada Granma yürüdü...Castro'suz ilk kutlamada Granma yürüdü...

Castro'nun lideri olduğu 26 Temmuz Hareketi'nin Fulgencio Batista yönetimini 1959 yılında devrildiği tarihten, 2008 yılında kardeşi Raul Castro'ya devredene kadar Küba devlet başkanlığı görevini yapan Castro'nun düşüncesi ve eserleri, Granma gazetesinde yer alan habere göre, artık Havana Üniversitesi'nde araştırma kürsüsü olacak. Üniversite rektörü Doktor Gustavo Cobreiro Suarez, "Castro'nun hayatı, devrimciliği bağımsızlık, sosyal adalet, dayanışma ve insanlığı etkileyen ilkelerin ile deneyimin birbirine karışmış halidir" sözleri ile resmen kürsünün açılışını duyurdu.

Kürsünün açılışında 56 akademisyenin alanda çalışacağı duyuruldu. 1945 yılında Havana Üniversitesi Hukuk bölümüne öğrenci olarak giren Castro, 1950 yılında hukuk doktoru olarak mezun oldu. (DIŞ HABERLER)