Fransa'dan idam uyarısı

Fransa, anayasa referandumuna dair açıklamasında Erdoğan'a idam uyarısı yaptı: İdam referandumu, Türkiye'nin Avrupa Konseyi'nden kopuşu anlamına gelir.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'dan anayasa referandumu sonuçları hakkında ilk açıklama geldi. Cumhurbaşkanı François Hollande'ın ofisinden yapılan açıklamada, 'Türkiye'deki referandum sonuçlarının, Türk toplumunun planlanan reformlar konusunda bölünmüş olduğunu gösterdiği' belirtildi. Türkiye'deki taraflara diyalog çağrısı yapan Hollande, "Kendi siyasi kurumlarını nasıl organize edeceklerini belirlemek sadece Türklerin vereceği bir karardır. Fakat açıklanan sonuçlar Türk toplumunu planlanan köklü reformlar konusunda bölünmüş olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.

İDAM TEPKİSİ, AVRUPA KONSEYİ VURGUSU

Fransa Dışişleri Bakanlığı'ndan ayrıca yapılan açıklamadaysa, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dün de gündeme getirdiği olası 'idam referandumu'na da değinildi. Açıklamada, böyle bir referandumun Türkiye'nin Avrupa Konseyi üyesi olarak kabul ettiği değer ve yükümlülüklerinden bir kopuş anlamına geleceği belirtildi.

TÜRKİYE 1949'DAN BU YANA ÜYE

Türkiye, Avrupa çapında insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğünü savunmak amacıyla oluşturulan ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) de bağlı olduğu Avrupa Konseyi'ne kurulduğu 1949'dan bu yana üye. (Dış Haberler)

Kremlin'den referandum açıklamasıKremlin'den referandum açıklaması

Avrupa Parlamentosu'ndan üyelik açıklamasıAvrupa Parlamentosu'ndan üyelik açıklaması

Merkel'den referandum açıklamasıMerkel'den referandum açıklaması