SDG 'Rakka Konseyi' kurdu

Ağırlığını YPG'nin oluşturduğu SDG, Rakka'nın IŞİD'den sonra yönetimini devralması amacıyla sivil bir konsey kurdu. SDG Sözcüsü, IŞİD'den alınan bazı yerlerde yönetimin şimdiden Rakka Konseyi'ne devredildiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD liderliğindeki uluslararası koalisyonun hava desteğiyle Rakka'yı IŞİD'den temizleme operasyonunu sürdüren Suriye Demokratik Konseyi (SDG), IŞİD sonrası dönem için sivil yönetim hazırlıklarını somutlaştırdı. SDG, Rakka Konseyi'nin kurulduğunu duyurdu.

'BAZI YERLER KONSEY'E DEVREDİLDİ'

Ağırlığını YPG'nin oluşturduğu SDG'den yapılan açıklamada, Konsey için altı aydır hazırlık yapıldığı, bir hazırlık komitesinin 'Rakka'nın nasıl yönetileceği konusundaki fikirlerini öğrenmesi için bazı kişiler ve önde gelen aşiret üyeleriyle görüştüğü' belirtildi.

SDG Sözcüsü Talal Silo da 'Konsey'e her tür desteği' vereceklerini söyledi. Silo, SDG'nin Rakka çevresinde IŞİD'den temizlenen bazı kasabaları şimdiden Konsey'e devrettiğini de açıkladı.

REUTERS: KÜRT NÜFUZU ARTIYOR

Haberi geçen Reuters ajansı, Rakka'nın geleceğinde Kürtlerin ne kadar rol oynayacağının hem kent sakinleri hem de Ankara için hassas bir konu olduğu yorumunu yaptı. Reuters, "SDG'yle ittifak içinde bir yerel konseyin kurulması, bu altı yıllık çok taraflı ihtilafta Kürtlerin Suriye'nin kuzeyinde artan nüfuz alanını genişletebilir. Böyle bir durum, SDG'nin IŞİD'i temizledikten sonra Menbic bölgesinde getirdiği yönetim düzenlemelerine benzeyecektir" ifadelerini kullandı.

Uluslararası koalisyonun da havadan desteklediği SDG, Rakka'yı şu an üç taraftan kuşatmış durumda. Geçen yıldan bu yana devam eden Fırat'ın Gazabı adlı operasyonda, çatışmalar son günlerde Fırat kıyısındaki Tabka bölgesine yoğunlaştı. (Dış Haberler)

SDG, YPG, ENKS, KDP... Suriye-Irak sözlüğü!SDG, YPG, ENKS, KDP... Suriye-Irak sözlüğü!

Rojava'da Rakka hazırlığıRojava'da Rakka hazırlığı

Etiketler Suriye IŞİD Rakka