Yasa dışı kamplarda binlece mülteci rehin tutuluyor

Libya'da bulunan yasa dışı kamplarda binlerce mültecinin rehin tutulduğu açıklandı. Mültecilerin ancak istenen parayı verdiklerinde kamplardan çıkmasına izin veriliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uluslararası Göç Örgütü (IOM) ve Birleşmiş Miletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), binlerce sığınmacının Libya'daki yasa dışı kamplarda rehin tutulduğunu açıkladı.

IOM ve UNHCR, İsviçre'nin Cenevre kentinde ortak basın toplantısı düzenledi. Açıklamada, Libya'daki suç örgütlerinin kontrolündeki olan yasa dışı kamplarda binlerce mültecinin rehin tutulduğu belirtildi. Ağırlıklı olarak Nijerya, Senegal ve Bangladeş ve Yemen kökenli olan mültecilerin, ancak "yeterli parayı" ödedikten sonra kamplardan çıkmalarını olanaklı olduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada, yalnızca geçen hafta sonunda, Akdeniz'de insan kaçakçıları tarafından güvensiz teknelerle denize bırakılan dokuz bin kadar mültecinin kurtarıldığı aktarıldı.

IOM sözcüsü Leonard Doyle, "Havaların düzelmesiyle suç örgütleri kamplarda bulunan insanları çıkarmaya başladılar. Bu insanları kıyıya götürülüp denize bırakıyorlar" dedi.

UNHCR sözcüsü Babar Baloch da, "Avrupa hükümetlerini Akdeniz'de binlerce yaşamı kurtarmaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu. (DHA)