Trump 1 Mayıs'ı 'Sadakat Günü' ilan etti

Dünyada Emek ve Dayanışma Günü olarak bilnen 1 Mayıs hakkında ABD Başkanı Trump yeni bir ifade kullandı. Trump bundan sonra 1 Mayıs'ın 'Sadakat Günü' olarak bilineceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump, 1 Mayıs mesajı yayınladı. Dünyanın pek çok ülkesinde Emek ve Dayanışma Günü olarak kutlanan İşçi Bayramı 1 Mayıs için Trump 'Sadakat günü olmalı' ifadesinin de yer aldığı bir açıklama yayınladı.

Fox News'da yer alan habere göre Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada Trump, ABD'nin kuruluşundaki prensiplerini hatırlamak ve tanımak için 1 Mayıs'ın bundan sonra 'Sadakat günü' olarak bilineceğini söyledi. Amerikan iç savaşı ve 'dış düşmanlar' gibi ifadelerin öne çıktığı açıklamada, bireysel özgürlükler, yetkileri sınırlı olan bir hükümet ve insanlık için 1 Mayıs'ı 'Sadakat Günü' olarak adlandırıldığı belirtildi.

Dünyada çeşitli isimlerle kutlanan 1 Mayıs, ABD'de resmi tatil değil. 1 Mayıs tarihsel olarak Emek ve Dayanışma günü olarak kutlanmasına rağmen bazı ülkelerde 'baharın gelişi' ve 'bahar bayramı' olarak da kutlanıyor. (DIŞ HABERLER)