Küba'da Fidel'siz ilk 1 Mayıs

Küba'da 1 Mayıs, renkli görüntülerle kutlandı. Bu yıl kutlanan 1 Mayıs, ülkenin eski lideri Fidel Castro'nun hayatta olmadığı ilk 1 Mayıs oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Her yıl Uluslararası Emekçiler Günü adıyla 1 Mayıs'ı renkli görüntülerle kutlayan Latin Amerika ülkesi Küba'da bu yıl da binler alanları doldurdu. Bu 1 Mayıs, ülkeyi uzun yıllar yöneten eski devlet başkanı Fidel Castro'nun Kasım ayında hayatını kaybetmesinden sonra kutlanan ilk 1 Mayıs oldu.

küba1

FİDEL'SİZ KUTLAMA

Sadece Küba'da dışından özellikle Latin Amerika'nın çeşitli yerlerinden gelen binlerin de katıldığı 1 Mayıs kutlamaları her yıl olduğu gibi başkent Havana'da bulunan Jose Marti Devrim Meydanı'nda yapıldı. Küba Devlet Başkanı Raul Castro'nun da katıldığı törende 'Ben Fidel'im' yazısı bulunan dövizler dağıtıldı. Fidel Castro'yu anmanın yanı sıra konuşmacılar sık sık Ernesto Che Guevara'nın 1967 yılında Bolivya'da hayatını kaybetmesinin 50'inci yılı olduğunu vurguladı.

VENEZUELA'YA DESTEK MESAJLARI

Törendeki en uzun konuşmalardan birini yapan Küba Emekçiler Merkezi Genel Sekreteri Ulises Guilarte, Venenezula'daki 'Bolivarcı Devrime' destek vurgusu yaptı. Sokak gösterileri ve ekonomik krizle boğuşan Maduro yönetimine Guilarte, Granma gazetesinde yer alan habere göre "Bolivarcı Devrime koşulsuz destek ve dayanışmalarımızı iletiyoruz" dedi. (DIŞ HABERLER)