Hemingway KGB ajanı mıydı?

Eski CIA ajanı Reynolds Hemingway'in Rus casusu olduğunu iddia ediyor. Reynolds'a göre Hemingway 1940'tan beri KGB ajanıydı...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski CIA ajanı Nicholas Reynolds, ABD'li yazar Ernest Hemingway'in KGB ajanı olduğunu iddia etti. The Independent'ın haberine göre Reynolds, "Yazar, Denizci, Asker Casus 1935-1961" isimli kitabında Hemingway'in 194o yılında selefi tarafından KGB'nin öncülü olan İçişleri Halk Komiserliği (NKVD) bünyesinde eğitildiğini ve 'Argo' kod adını aldığını iddia ediyor.

Reynolds'un eriştiğini söylediği KGB belgesinde Hemingway'in siyasi bilgiler vermediğini ama sık sık yardım etmeye hazır olduğunu belirttiği söyleniyor. Reynolds kitabında Hemingway'in FBI, Donanma İstihbarat ve CIA'nin öncülü olan Stratejik Hizmetler Bürosu'yla  olan ilişkilerini de anlatıyor. Reynolds'a göre, Hemingway'in bu komplike ilişkiler ağı sonraki yaşantısında, nerede yaşadığı, ne yazdığı 1961 yılındaki intiharı da dahil olmak üzere davranışlarını, dramatik bir şekilde belirleyici oldu. (DIŞ HABERLER)