Kuzey Kore'den yeni füze denemesi

Kuzey Kore, Japon Denizi'nde yeni füze denemesi yaptı. Denemenin ardından ABD, Rusya'yı kayıtsız kalmakla suçladı

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Kore Genel Kurmay Başkanlığı, Kuzey Kore'nin yeni bir füze denemesi gerçekleştirdiğini duyurdu. Deneme, Rusya, Çin, Japonya ve ABD'nin de siyasi gündemine oturdu.

Kuzey Kore'nin kuzeybatısından fırlatılan balistik füzenin Kore yarımadası, Rusya ve Japonya'nın arasında yer alan Japon Denizi yakınlarına düştüğü belirtildi. Füzenin öne sürülen düştüğü yerin Rusya'ya yakınlığı, ABD'nin Rusya'yı 'endişesizlik' ile suçlamasına neden oldu. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ABD Başkanı Donald Trump'ın "Japonya'ya göre füzenin Rusya'ya daha yakın bir bölgeye düşmesine rağmen Rusya'nın nasıl memnun kaldığını tahayyül edemiyorum" ifadeleri yer aldı.

Güney Kore seçimlerinde kazanan 'Kuzey Kore'Güney Kore seçimlerinde kazanan 'Kuzey Kore'

RUSYA VE ÇİN'DEN AÇIKLAMA

Moskova'dan yapılan ilk açıklamada füze denemesinin Rusya için tehdit oluşturmadığı vurgulandı. Rusya Savunma Bakanlığı, füzenin Rusya sınırından yaklaşık 500 kilometre uzakta olduğu dolayısıyla yeni denemeyi kendileri açısından tehdit olarak yorumlamadıklarını belirtti. Ancak Reuters'da yer alan habere göre Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kuzey Kore'nin füze denemesinden dolayı endişe duyduklarını belirtti.

Özellikle Kore gündemindeki önemli aktörlerden olan Çin den de açıklama gecikmedi. Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan açıklamada Kuzey Kore'ye Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından balistik füze kullanımı çizilen çizgilerin net olduğu ve Kuzey Kore'nin bu kurallar çerçevesinde davranması gerektiği belirtildi. (DIŞ HABERLER)

Trump ve Putin, Kuzey Kore'yi görüştüTrump ve Putin, Kuzey Kore'yi görüştü

Kuzey Kore, ABD vatandaşını gözaltına aldıKuzey Kore, ABD vatandaşını gözaltına aldı