Macron, cumhurbaşkanlığı koltuğunu devraldı

Fransa'da Emmanuel Macron bugün Elysee Sarayı'nda düzenlenen törenle cumhurbaşkanlığını François Hollande'dan devraldı. Macron, cumhurbaşkanı olarak ilk konuşmasında, "Görevde kaldığım sürece Avrupa Birliği'ni reforme etmek ve yeniden başlatmak için uğraşacağım" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin galibi Emmanuel Macron, bugün Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'dan görevini devraldı.

Geçen hafta ikinci turu yapılan seçimlerde yüzde 66 oy alarak Fransa'nın yeni cumhurbaşkanı seçilen Macron, devir teslim töreni için başkent Paris'te bulunan Elysee Sarayı'na geldi. Macron, sarayın girişinde görevini bugün devredecek olan Hollande tarafından karşılandı.

Fransa'nın yeni cumhurbaşkanı Emmanuel Macron kimdir?Fransa'nın yeni cumhurbaşkanı Emmanuel Macron kimdir?

Cumhurbaşkanı olarak yaptığı ilk konuşmada Avrupa Birliği'nin yaşadığı sorunlara vurgu yapan Macron, "Avrupa ve dünya güçlü bir Fransa'ya bu kadar ihtiyaç duymamıştı. Özgürlük ve dayanışma için sesi çıkan güçlü bir Fransa. Görevde kaldığım sürece Avrupa Birliği'ni reforme etmek ve yeniden başlatmak için uğraşacağım" dedi.

Macron seçimlerin ilk turunda yüzde 24 oy alarak, yüzde 21 oy alan aşırı sağcı Ulusal Cephe'nin (FN) adayı Marine Le Pen ile birlikte ikinci tura kalmaya hak kazandı. Rakibini ikinci turda büyük bir farkla yenen 39 yaşındaki genç cumhurbaşkanı Macron, yarın ülkenin yeni başbakanını atayacak. Salı günüyse yeni hükümet belirlenecek.

Öte yandan Macron, ilk yurt dışı ziyaretini de pazartesi günü Almanya'ya düzenleyecek. (DIŞ HABERLER)

Emmanuel Macron, Fransa cumhurbaşkanı seçildiEmmanuel Macron, Fransa cumhurbaşkanı seçildi