'İslam'a sesleniş'i Müslümanlara yasağın mucidi yazdı

İlk yurtdışı gezisini Suudi Arabistan'a düzenleyen ABD Başkanı Trump, yarın Müslümanlara hitap edecek. Trump'ın 'radikal İslami terör' ifadesini kullanması beklenen konuşmasının büyük kısmını, yedi Müslüman ülkenin vatandaşlarının ABD'ye girişini yasaklama fikrinin mimarı Stephen Miller kaleme aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump'ın yarın Suudi Arabistan'da Müslümanlara hitaben yapacağı konuşmayı yazan kişi, nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan yedi ülkeye yönelik seyahat girişiminin mimarı çıktı. CNN International'a konuşan bir kaynak, Trump'ın İslam ve aşırılıkçılık hakkındaki konuşmasının büyük kısmını, üst düzey danışmanlarından Stephen Miller'ın kaleme aldığını söyledi.

Trump'ın 55 Müslüman ülkenin lideriyle buluşmasında yapacağı konuşmanın, bugün başlayan sekiz günlük ilk yurtdışı ziyaretinin en dikkat çekici anı olması bekleniyor. Seçim kampanyası boyunca Müslümanlara ve İslam'a karşı açıklamalar yapan, seyahat yasağı girişimi nedeniyle ırkçılıkla suçlanan Trump, konuşmasında Müslümanlara 'aşırılıkçılıkla savaş ve inançları için daha iyi bir gelecek' adına 'meydan okuyacağını' söylemişti. Trump'ın, bazı Müslümanların tepkisini çeken 'radikal İslami terör' ifadesini de sık sık kullanması bekleniyor.

Konuşmanın büyük kısmını kaleme aldığı belirtilen 31 yaşındaki Miller ise Müslüman karşıtı söylemleriyle tanınıyor. Miller, Duke Üniversitesi'nde öğreniyken okul gazetesi için yazdığı bir makalede, "İslami teröristler bu ülkede yaşayan her erkeğe, kadına ve çocuğa idam cezası verdi" ifadesini kullanmıştı. (Dış Haberler)

Trump Riyad'da, aklı Washington'daTrump Riyad'da, aklı Washington'da