'Trump'a 'çocuk' diyerek çocukları aşağılamayın!'

ABD'de iki gelişim psikolojisi uzmanı, Başkan Donald Trump'a 'çocuk' diyen bir köşe yazarına yanıt yazdı: Trump tehlikeli biri. Çocukları aşağılamayın!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump'ın kendine özgü tarzına ilişkin tartışma dinmiyor. İki gelişim psikolojisi uzmanı, 'Trump'ı çocuklara benzeterek çocukların aşağılanmasına son verilmesini' istedi.

Jeffrey Jensen Arnett ve Lene Arnett Jensen, New York Times'a yazdıkları mektupta şu ifadeleri kullandı: "Lütfen 'çocuk' ve 'ergen' sözcüklerini yakıştırma olarak kullanmaktan vazgeçebilir miyiz? Trump'ı çocukları ve ergenlere benzeterek onları aşağılamaktan vazgeçin ve Trump'tan kusurları için hesap sorun."

İki psikolog mektubu, New York Times yazarı David Brooks'un 'Dünyaya bir çocuk liderlik ederse' başlıklı makalesine yanıt olarak kaleme aldı. Brooks makalesinde, "Trump zihnen hâlâ, sınıfta oradan oraya koşan yedi yaşında bir çocuk" cümlesini kullanmış; 'ABD başkanının sürekli dışarıdan beğeni beklediğini, yerinde hareketsiz biçimde oturamadığını ve başkalarının ne düşündüğünü algılayamadığını' yazmıştı.

'ÇOCUKLAR SONSUZ ONAYA İHTİYAÇ DUYMAZ'

Psikologların mektubundaysa, bu özellikleri çocuklara atfetmenin haksızlık olduğu yorumu yer aldı:

"Birçok çocuk ilkokul birinci sınıfa başladığında yerinde oturmakta zorlanmaz. Ayrıca çocuklar sonsuz onaya ihtiyaç duymaz. Duysalar da bunu bulamazlar. Çocuklar başkalarının ne düşündüğünü gayet iyi anlar. Birçoğu başkalarının çektiği acıya üzülür ve çok küçükken bile ihtiyaç duyan birine yardım etmek ister.

Donald Trump tehlikeli bir kişi ve benzersiz gücü bulunan bir pozisyonun sahibi. Ülkenin ve dünyanın karşı karşıya bulunduğu gerçeklik bu. Trump'ı çocukları ve ergenlere benzeterek onları aşağılamaktan vazgeçin ve Trump'tan kusurları için hesap sorun." (Dış Haberler)