Trump, Soykırım Müzesi'ni 'muhteşem' buldu!

Trump'ın İsrail'de yaptığı gaflar medyada büyük ilgi uyandırdı. ABD Başkanı Soykırım Müzesi'ne vakit ayırmadığı için de eleştiriliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  ABD başkanı Donald Trump'ın İsrail ziyaretine yaptığı peşpeşe gaflar damga vurdu. Donald Trump ilk olarak Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin'le yaptığı görüşme sırasında, "Biz buraya Ortadoğu'dan geliyoruz. Az önce Suudi Arabistan'dan geldik" dedi. Trump bu cümleyi kurarken zor anlar yaşayan ABD'nin İsrail büyükelçisi Ron Dermer'in elini başına götürerek güldüğü görüldü.

israil abdelci ABD'nin İsrail Büyükelçisi Ron Dermer

'BİZ BURAYA ORTADOĞU'DAN GELDİK' 

Donald Trump İsrail'de yoğun eleştiri alan büyük çamı Yad Vashem Soykırım Müzesi'nde devirdi. Trump'ın protokol defterine, "Bütün arkadaşlarla birlikte burada olmak büyük bir onur. Burayı hiç unutmayacağım, muhteşem bir yer" yazması tepkilere sebep oldu. Soykırım Müzesi, İsrail'i ziyaret eden bütün ABD başkanlarının uğrak yeri olarak biliniyor. Trump, protokol defterine yazdığı notun dışında müze gezisine sadece yarım saat ayırdığı için de eleştiriliyor. Selefi Barack Obama 2013'te yaptığı ziyarette Soykırım Müzesi'nde bir saat vakit geçirmiş, duygusal bir konuşma yapmıştı.

Donald Trump Yahudi soykırımıyla (Holocaust) ilgili yaptığı konuşmada ise, "Yahudileri ortadan kaldırmak için milyonlarca erkek, kadın ve çocuğun hayatlarının elinden alındığını" söyleyerek bu kötü ve zalimce öldürülmüş insanları hatırlamak, yasını tutmak bizim kutsal görevimizdir" dedi. Barack Obama ise Holocaust'un günümüzde bağnazlık ve nefretle yüzleşme gerekliliği anlamına geldiğini, medeni dünyada böyle vahşetlerinin yerinin olmadığını söyleyerek, "Çocuklarımızın nefretle doğmadığını, nefretin onlara öğretildiğini hiç bir zaman unutmamamız gerekir" demişti. (Dış Haberler)