İkinci kentte IŞİD korkusu

Filipinler, IŞİD nedeniyle diken üstünde. Marawi'de sıkıyönetim ilanının ardından, IŞİD bağlantılı militanların yeni cephe açmasından endişe duyulan Iligan'da da askeri önlemler alındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Asya ülkesi Filipinler'de, IŞİD bağlantılı militanlarla çatışmaların yayılması ihtimali nedeniyle ikinci bir kentte daha askeri önlemler alındı. Çatışmaların yaşandığı Marawi'ye komşu olan Iligan kentinde gece sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Kente çok sayıda asker gönderildi.

Filipinler'in güneyindeki Mindanao Adası'nda bulunan Marawi kentinde, yaklaşık bir haftadır IŞİD bağlantılı Maute militanlarla çatışmalar yaşanıyor. 100'e yakın kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Aşırılıkçı bir örgüt liderini tutuklama girişimi sonrası patlak veren çatışmalar nedeniyle, Marawi'nin 200 bin kişilik nüfusunun yüzde 90'ından fazlası 38 kilometre kuzeydeki Iligan'a göç etmiş, Marawi'deyse sıkıyönetim ilan edilmiş durumda.

Şimdi, militanların bu kentte de yeni bir cephe açma ihtimalinin bulunduğu gerekçesiyle, gece 10'dan sabah 4'e kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Polis bazı militanların İligan'a kaçmaya çalıştığını ve askeri önlemlerin çatışmaların yayılmasını engellemeyi amaçladığını savunsa da, insan hakları kuruluşları endişeli. (Dış Haberler)

'IŞİD'le doğrudan görüşeceğim''IŞİD'le doğrudan görüşeceğim'

'3'ten fazla tecavüzü ben üstlenirim''3'ten fazla tecavüzü ben üstlenirim'