'Flynn soruşturması Türkiye'ye uzanacak'

ABD Başkanı Donald Trump'ın istifa eden ulusal güvenlik danışmanı hakkındaki soruşturma genişletiliyor. Özel savcı Robert Mueller, Flynn'in Türkiye'yle bağlantılarının da incelenmesini istiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de istifa etmek zorunda kalan ve Türkiye lehine para karşılığı lobi yaptığı ortaya çıkan eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn hakkındaki soruşturma Türkiye'ye uzanıyor. Flynn'in Rusya'yla ilişkileri hakkındaki soruşturma için özel savcı olarak görevlendirilen eski FBI Başkanı Robert Mueller, eski danışmanın 'Türkiye ile olası bağlantılarını' da soruşturacak.

Reuters'ın üç ayrı kaynağa dayandırdığı habere göre, Mueller Flynn hakkındaki mevcut soruşturmayı, Virginia'daki bir heyetin incelemesini de dahil edecek şekilde genişletti. Buna göre soruşturma kapsamında, Flynn ve Başkan Donald Trump'ın seçim kampanyası ekibindeki bazı isimlerin seçim öncesi veya sonrasında Rusya'yla ilişkilerinin yanı sıra Flynn'in, 2016'da Türk iş adamı Ekim Alptekin'den aldığı ödeme ve bunun üzerine yaptığı lobi faaliyeti de soruşturulacak.

BANKA KAYITLARI İSTENDİ

Reuters'ın incelediği mahkeme celbinde, Virginia'daki federal savcıların Flynn ve Alptekin arasındaki anlaşmayı soruşturduğu görülüyor. Celpte, Flynn ve şirketi Flynn Intel Group ile Alptekin ve onun şirketi Inovo arasındaki ilişkiyle ilgili banka kayıtları, belgeler ve iletişim bilgileri talep ediliyor.

Flynn, ylusal güvenlik danışmanlığından istifa etmesi sonrası ABD Adalet Bakanlığı'na sunduğu belgelerde, sahibi olduğu lobi şirketi Flynn Intel Group'un Alptekin'in Hollanda merkezli şirketi Inovo BV'den Türkiye lehine lobi yapmak ve Fethullah Gülen hakkında bir belgesel hazırlamak için 530 bin dolar aldığını açıklamıştı. Flynn Türkiye'de de, Trump'ın başkan seçildiği gün yayımlanan ve Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesi gerektiğini savunan makalesiyle tanınmıştı. (Dış haberler)