Rakka'da hava saldırısı: 43 sivil öldü

Suriye ordusunun Rakka'ya yaklaştığı belirtilirken, bölgedeki amerikan hava saldırılarında 43 sivilin öldüğü belirtildi. Suriye devlet ajansı SANA'nın haberine göre ölenlerin çoğu kadın ve çocuk.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD liderliğindeki IŞİD karşıtı koalisyonun Rakka'da dün düzenlediği hava saldırısında aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 43 sivilin öldüğü belirtildi. Suriye'nin resmi haber ajansı SANA'nın haberine göre, ölenlerin çoğu kadın ve çocuktu.

Haberde, saldırının Rakka'daki altı katlı el Cemili binasına düzenlendiğini, yaralılar da bulunduğu belirtildi. SANA, koalisyonun geçen ay IŞİD kontrolündeki Rakka ve Deyr ez Zor'daki saldırılarında 108 kişinin hayatını kaybettiği bilgisini de verdi.

ESAD DA RAKKA SINIRINA YAKLAŞIYOR

Öte yandan, Suriye ordusu bugün Şam-Halep yolundaki dağlık alanda bulunan 22 köy ve çiftliğin IŞİD'den temizlendiğini duyurdu. Bölgenin IŞİD'den temizlenmesi Şam-Halep arasındaki hattın genişlemesi anlamına geliyor.

IŞİD'den temizlenen bölgenin, bölgede IŞİD'in kontrolündeki son büyük kasaba olan Maskaneh'in yakınında olduğu belirtiliyor. Suriye ordusunun Maskaneh'i ele geçirmesi, Şam yönetimini, ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri'nin operasyon düzenlediği Rakka'nın sınırına taşıyacak. (Dış Haberler)

YPG Rakka harekâtı için tarih verdiYPG Rakka harekâtı için tarih verdi