Katar arabuluculuk için Kuveyt'i işaret etti

Körfez'de diplomatik ve ekonomik ablukaya alınan Katar, krizin yatışması için Kuveyt'in arabuluculuğunu beklediğini açıkladı. Doha, şimdilik misillemede de bulunmayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Terörü desteklediği gerekçesiyle başta Suudi Arabistan olmak üzere yedi ülkenin abluka altına aldığı Katar'dan itidalli bir açıklama geldi. Katar Dışişleri Bakanı, kendilerine yönelik ablukaya katılmayan Kuveyt'in arabuluculuğuna açık olduklarını duyurdu. Bakan, Katar Şeyhinin Kuveyt'in arabuluculuğuna şans vermek için planladığı konuşmayı ertelediğini ve misilleme yapmayacaklarını söyledi.

'KUVEYT EMİRİNE GÜVENİYORUZ'

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdülrahman el Sani, Katar şeyhi ile Kuveyt emirinin dün gece telefonda konuştuğunu açıklayarak, Kuveyt'e 'krizin tarafları ile iletişim kurup durumu yatıştırmaya çalışması için alan tanımak istediklerini' söyledi. El Cezire'ye konuşan el Sani, Kuveyt Emiri'nin 2014'te yaşanan benzer bir krizde önemli rol oynadığını belirtti; Katar Şeyhi Tamim bin Hamad el Sani'nin 'konuşmasını kriz daha sarih hale gelene dek ertelemesi için Kuveyt'ten gelen talebe saygı duyduğunu' söyledi.

Katar Dışişleri Bakanı, kendileriyle diplomatik ilişkileri kesen ülkelere diyalog çağrısı yaparak şu an için misillemede bulunmayacaklarını da açıkladı.

NE OLMUŞTU?

Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Libya, Yemen ve Maldivler dün Katar'la diplomatik ilişkileri kesmiş ve bu ülkeye uçuşları durdurmuştu. Gerekçe olarak Katar'ın 'terörü desteklemesi' ve 'bölgeyi istikrarsızlaştırması' gösterilmişti. Bugüne dek birçok platformada Suriye'de aşırılıkçı örgütleri desteklemekle suçlanan Katar'a yönelik bu abluka kararının, ülkenin İran'a ılımlı yaklaştığı bir dönemde ve ABD Başkanı Donald Trump'ın bölge ziyaretinden hemen sonra alınması dikkat çekmişti. (Dış Haberler)

Ah Katar vah Katar!Ah Katar vah Katar!

6 soruda Katar krizi: 'Abluka'nın sebebi ne?6 soruda Katar krizi: 'Abluka'nın sebebi ne?

Etiketler Katar Kuveyt Doha