Paris'teki Notre Dame Katedrali'nde terör alarmı

Fransa’nın başkenti Paris’teki Notre Dame Katedrali yakınlarında silah sesleri duyuldu. Bir kişinin katedral avlusunda görev yapan polise çekiçle saldırdığı belirtildi. Polis bölgede bulunanları katedrale aldı. Yaklaşık 900 kişi uzun süre Notre Dame'da mahsur kaldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'nın başkenti Paris'teki ünlü Notre Dame Katedrali yakınlarında bir polise çekiçli saldırı düzenlendi. Başından hafif yaralanan polisin durumunun iyi olduğu açıklandı. Saldırgan, diğer bir polis tarafından bacağından vuruldu ve yaralı olarak yakalandı.

Olay mahallinde bulunanlar, güvenlik önlemi olarak Notre Dame Katedrali içine alındı. Katedralin içindekiler ellerini havaya kaldırmış halde uzun süre bekletildi. Notre Dame Katedrali’ne alınan yaklaşık 900 kişi uzun süre katedralde mahsur kaldı.

parisson

Bölge boşaltıldı ve polis, halkın bölgeye yaklaşmamasını istedi. Yüzlerce polis olay yerine sevk edildi. Olay sonrası polis Notre Dame Katedrali’ni geçici olarak kapattı. Katedral çevresinde de geniş güvenlik önlemleri aldı.

VALİLİK: BİR POLİS YARALANDI

Bu arada Paris Terörle Mücadele Savcılığı, saldırı ile ilgili soruşturma başlattı. Paris Valiliği’nden yapılan açıklamada, "Durum kontrol altına alındı. Bir polis yaralandı, saldırgan etkisiz hale getirilip hastaneye kaldırıldı’’ ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca saldırı esnasında Katedralin içerisinde kalanların da kimlik kontrolünden sonra dışarı çıkmalarına müsaade edileceği kaydedildi.

'SALDIRIYI CEZAYİRLİ BİR KİŞİ GERÇEKLEŞTİRDİ'

Notre Dame Katedrali’nde polise yönelik gerçekleştirilen saldırı Cezayir asıllı bir kişinin gerçekleştirdiği belirtildi. Le Figaro’da yer alan habere göre, Notre Dame Katedrali’nde bir polisin yaralanmasına neden olay saldırıyı Val d’Oise’da oturan Cezayir asıllı bir kişinin gerçekleştirdiği açıklandı. BFM TV’de saldırganın “Suriye için” diye bağırdığı iddia edildi. (Dış Haberler)