'Zengin olacağız' diye kelleri öldürüyorlar!

Mozambik'te iki kel adamı öldüren zanlıların ifadesi üzerine polis uyarıda bulundu. Kellerin organlarının zengin olmak için düzenlenen büyülerde kullanıldığı belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mozambik, polisi ülkede kellerin batıl inançlar nedeniyle öldürüldüğünü açıklayarak uyarıda bulundu.

Uyarı, Mozambik'in Malavi ile olan sınırında, başları kesilmiş iki kel adamın cesetlerinin bulunmasının ardından geldi. Kesilen adamların büyücülük faaliyetleri nedeniyle öldürüldüğü belirtildi.

'HALK KELLERİN ZENGİN OLDUĞUNA İNANIYOR'

İngiltere'de yayınlanan The Guardian gazetesinde yer alan habere göre aktardığına göre, yaşları 40'ın üzerinde iki kişinin başları kesilip organları çıkarılmış halde cesetleri bulununca Mozambik Polis Sözcüsü Inacio Dina şu açıklamayı yaptı:

"Geçen ay iki kel adamın cinayeti nedeniyle iki zanlı tutuklandı. Olay batıl inanç kaynaklı. Halk kellerin zengin olduğuna inanıyor."

Tutuklanan 20 yaşındaki iki şüphelinin, öldürdükleri kel adamların organlarının Tanzanya ve Malavi'deki müşterilerinin varlıklarını arttırmak için ‘şifacılar' tarafından ritüellerde kullanılacağını söylediği de gelen bilgiler arasında.

ALBİNOLARA DA SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ

Ülkede kellerin ilk kez bölgede böyle bir saldırıya maruz kaldığı belirtiliyor. BM, Mozambik'te 2014'ten bu yana benzer ritüeller için yüzlerce albinoya saldırı gerçekleştirildiğini açıklamıştı. (Kaynak: Hürriyet)