Katar'dan 'İran suçlamaları'na yanıt

Katar Dışişleri Bakanı el Sani'den ülkesinin İran'la ilişkileri konusunda 'Sünni cephe'den gelen eleştirilere yanıt: İran politikamız diğer Körfez ülkelerininkiyle uyumlu; Birleşik Arap Emirlikleri'nin İran'la daha fazla ticareti var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Körfez ülkelerinin 'teröre destek' suçlamasıyla abluka dayattığı Katar'ın dünyadan destek arayışı sürüyor. Londra'yı ziyaret eden Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed Abdülrahman el Sani, kendilerine yönelik önlemlerin neden alındığını hâlâ bilmediklerini savundu. El Sani, İngiltere'ye ablukayı kınama çağrısı yaparken İran'la ilişkileri konusunda 'Sünni cephe'den gelen eleştirilere de yanıt verdi.

El Sani, İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'la ortak basın toplantısında, 'ülkesinin İran politikasının diğer Körfez İşbirliği Konseyi üyelerinin politikalarıyla uyumlu olduğunu' söyledi; Birleşik Arap Emirlikleri'nin Katar'a kıyasla İran'la daha fazla ticaret yaptığını belirtti. Katarlı bakan, abluka kararını 'adaletsiz' ve 'yasadışı' diye niteledi.

El Sani, ülkesinin Hamas ve Müslüman Kardeşler'i desteklediğine dair suçlamaların da 'yanlış' olduğunu söyledi.

Johnson ise hem Katar'a 'aşırılıkçı gruplara destek' suçlaması hakkında daha fazla şey yapma çağrısında bulundu; hem de Körfez ülkelerini ablukayı yumuşatmaya çağırdı. (Dış Haberler)