Katar askerlerine sınırdışı!

Bahreyn, Katar askerlerini de sınırdışı ediyor. Ülkedeki Amerikan üssünde görev yapan askerlere 48 saat verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suudi Arabistan'ın başını çektiği Katar ablukasına katılan Bahreyn, topraklarındaki Katar askerlerini sınırdışı ediyor. Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan bir kaynak, ülkedeki Amerikan üssünde, IŞİD karşıtı operasyonlarda görev yapan Katar askerlerine 48 saat süre verildiğini söyledi.

Buna göre, ABD'nin 5'inci Filosu'nun konuşlandığı üste bulunan Amerikalı komutana, 'Katarlı askerlerin gitmesi gerektiği' bilgisi verildi. AFP'ye konuşan kaynak askerler için "Hâlâ üste bulunuyorlar ama iki gün içinde gitmeleri muhtemel" dedi. Katar'ın Bahreyn'de kaç askeri olduğu bilinmiyor.

Ablukaya katılan ülkelerden Birleşik Arap Emirlikleri'nden yayın yapan El Arabiya televizyonu ise kararın, Bahreyn devleti tarafından yayınlanan bir ses kaydı sonrası alındığına dikkat çekti. Söz konusu ses kaydında, Katar kraliyet ailesine danışmanlık yapan bir kişi ile Bahreyn devletinin terör listesindeki bir ismin görüşmeleri yer alıyor. Bahreyn, bu iki ismi 2011'de ülkede patlak veren Şii isyanını manipüle etmekle suçluyor. Nüfusunun çoğunluğunun Şii olmasına rağmen Sünni bir monarşi tarafından yönetilen Bahreyn, söz konusu isyanı ancak Suudi Arabistan'ın asker göndermesiyle bastırabilmişti. (Dış Haberler)